voor inwoners, met gemeenten

Praktische workshops voor jongeren

Publicatiedatum: 13 oktober 2021

Natuurlijk krijg je via school veel informatie. Maar het kan zijn dat je nu even niet naar school gaat of via school net niet de juiste informatie krijgt waar je naar op zoek bent. Of je wilt graag eens een onafhankelijk advies van iemand. Kijk eens op de website van het Jongerenteam van het Regionaal Bureau Leerlingzaken, zij bieden hulp aan jongeren in regio Gooi en Vechtstreek.

Training en workshops

Onder andere kun je bij het Jongerenteam terecht voor de gratis training #WelkeToekomstKiesJij en  voor workshops die je een stapje verder kunnen helpen. Thema’s van de workshops zijn bijvoorbeeld schoolkeuze, geldzaken, leren, social media etc.

Leren leren

Op maandag 1 november om 16.00 uur wordt samen met Expertisecentrum Zorg en Onderwijs een workshop ‘Leren leren’ georganiseerd. Waar je ook tegen aanloopt bij het leren je bent welkom. Ben jij misschien iemand die het leren telkens uitstelt? Of vind jet het moeilijk je te concentreren? De professionals die deze workshop geven kunnen je praktisch verder helpen. Gaat het om leren voor je school of voor je theorie-examen, het maakt niet uit, tijdens de workshop word  je verder geholpen met tips en adviezen waar je echt wat aan hebt.

Opleidingen, wat past bij mij?

Op maandag 15 november om 16.00 uur kun je de workshop ‘Opleidingen, wat past bij mij?’ volgen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om verder te komen, waarschijnlijk meer dan je denkt! Tijdens de workshop krijg je informatie over de verschillende manieren waarop je jouw doel kunt behalen. Of misschien weet je nog helemaal niet wat je wilt? Kom gerust want ook deze workshop is een echte aanrader! Deze workshop organiseren wij in samenwerking met MBO Hilversum.

Praktische informatie

De workshops zijn gratis en vinden plaats in Bussum (Burgemeester de Bordesstraat 80) vanaf 16.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website: www.rblgv.nl/jongerenteam/workshops/ of door een mail te sturen naar jongerenteam@rblgv.nl

Volg het Jongerenteam ook op Instagram @jongerenteam_gv

Meer nieuws

Al het nieuws