voor inwoners, met gemeenten

Doe mee met de training #WelkeToekomstKiesJij EXTRA

Publicatiedatum: 17 oktober 2022

De training #WelkeToekomstKiesJij ken je misschien al. Deze training, speciaal voor jongeren zonder startkwalificatie tussen de 16 en 23 jaar uit Regio Gooi en Vechtstreek, is ontwikkeld om jongeren te begeleiden bij hun keuze voor de toekomst.

Voor de ene jongere komt dit neer op eerst verder persoonlijk ontwikkelen, voor de ander is dat een opleiding volgen en voor de volgende is dat wellicht direct aan het werk gaan. Iedereen is anders en daarom is het vervolg van de training voor iedereen anders. Het Jongerenteam ondersteunt de jongeren om zelf tot een juiste keuze te komen. Ook na het afronden van de training blijft het Jongerenteam betrokken als dat gewenst is om de juiste stappen te nemen.

Training #WTKJ EXTRA

De ‘gewone’ training #WTKJ is succesvol. Jongeren die deze training gevolgd hebben zijn enthousiast.

Het Jongerenteam wil nog meer jongeren verder helpen, daarom start op woensdag 2 november aanstaande een pilot voor de Training #WTKJ EXTRA. De doelgroep van deze training is: VSV-ers/overstappers in de leeftijd van 16 tot 27 jaar uit regio Gooi en Vechtstreek. Vo-niveau diploma basis of hoger, met of zonder startkwalificatie. Ook kan aangemeld worden via de gemeenten (participatie/wmo).

EXTRA

Wat is er dan extra aan deze training? Het unieke aan deze training is dat jongeren tijdens deze training ook werkbezoeken afleggen aan bedrijven waar verschillende functies belicht worden. Soms denkt een jongere een beroepskeuze gemaakt te hebben, maar is de werkelijkheid toch anders dan verwacht en gedacht. Jongeren krijgen tijdens de werkbezoeken ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met medewerkers om een goed beeld te krijgen van de diverse functies. Dit alles onder professionele begeleiding van jobcoaches.

Praktische informatie

Ben jij of ken jij iemand waarvoor deze training #WTKJ EXTRA erg geschikt is? Neem dan contact op met Wendy Bruinsma (w.bruinsma@rblgv.nl of 06-51049603).

Aanmelden

Aanmelden kan via het mailadres jongerenteam@rblgv.nl of via dit formulier.

Planning

  • Training (woensdagmiddag): 2, 9, 16, 23 en 30 november alsmede 7 december 2022
  • Werkbezoeken (vrijdagochtend): 11, 18 en 25 november alsmede 2 december 2022

N.B. Trainingen en werkbezoeken moeten allemaal gevolgd worden!

Locatie

Burgemeester de Bordesstraat 80 te Bussum.

Flyer

Hierbij een link naar de flyer van de training #WelkeToekomstKiesJij EXTRA!

Meer nieuws

Al het nieuws