voor inwoners, met gemeenten

Ben jij klaar om in jezelf te investeren? Doe dan mee met de training #WelkeToekomstKiesJij

 

Heb je geen idee wat, waar, wanneer en hoe? School of werk? Het gaat om jouw toekomst, dus jij maakt tijdens deze training je eigen toekomstplan!

De Training

Tijdens deze training:

 • Doe je een uitgebreide beroepskeuzetest
 • Onderzoek je wat je écht wilt (en wat je nodig hebt om daar te komen)
 • Krijg je inzicht in jouw kwaliteiten
 • Leer je hoe je jezelf kunt presenteren bij een sollicitatie (brief, gesprek)

Dit alles onder begeleiding van professionals met veel ervaring in het begeleiden van jongeren.

Er zijn verschillende edities van de training, te weten:

 • Basis: voor jongeren tussen 16 en 27 jaar zonder startkwalificatie
 • Light: speciaal voor examenkandidaten in het voortgezet onderwijs die nog geen studiekeuze hebben gemaakt
 • Extra: speciaal voor jongeren vanaf basis/niveau 2. Deze training is inclusief 4 werkbezoeken aan bedrijven om te zien welke baan bij jou past

Meedoen?

 • Je woont in regio Gooi en Vechtstreek.
 • Je bent tussen 16 en 27 jaar oud.
 • Na aanmelding, via het aanmeldformulier op deze website, neemt iemand van het Jongerenteam contact met je op om samen te bepalen welke editie van de training bij je past. En wanneer je kunt starten.

Wanneer?

De eerstvolgende EXTRA-editie van de training start op 2 november aanstaande (zie de flyer). Maar het hele jaar door starten er nieuwe trainingen (diverse edities). Als je je aangemeld hebt voor een training, dan spreken we in overleg af in welke editie en groep jij komt.

 

 • Basis: In totaal 7 bijeenkomsten (wekelijks) die ongeveer 2 tot maximaal 2,5 uur duren > eerstvolgende start 30 januari 2023 (vervolgens iedere maandag om 14.00 uur -met uitzondering van week van voorjaarsvakantie-)
 • Extra: In totaal 12 bijeenkomsten, waarvan 1 speciale bijeenkomst ter voorbereiding op de werkbezoeken en 4 werkbezoeken aan bedrijven in de regio. De bijeenkomsten duren ongeveer 3 uur. > eerstvolgende start op 2 november 2022, zie flyer!
 • Light: Training speciaal voor examenkandidaten die nog geen studiekeuze gemaakt hebben. In totaal 4 bijeenkomsten (wekelijks) die ongeveer 3 uur duren. Data: woensdag 7 juni, vrijdag 9 juni, woensdag 14 juni en vrijdag 16 juni van 14.00 – 17.00 uur

Doe jij mee met de training #WelkeToekomstKiesJij?

Dat is TOP! Hartelijk welkom!

Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Als je deelneemt aan een training dan doe je dat met de andere deelnemers van je groep. Alle bijeenkomsten van de training loop je dan ook met elkaar door.

Locatie: Burgemeester de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum tenzij we anders met je afstemmen.

Deelname is GRATIS én voor een drankje met een snack wordt gezorgd.

Voorafgaand aan de training nemen wij contact met je op voor een intakegesprek.

#WelkeToekomstKiesJij

Ervaringen jongeren met de training #WelkeToekomstKiesJij

 

Jelle:

”Zelf nam ik de tijd niet om te onderzoeken wat ik eigenlijk wil in de toekomst. Door de training ben ik hier, in ieder geval wekelijks, wel hard mee aan de slag gegaan. Dat voelt goed!’

Kaylee:

‘Wie had dat ooit gedacht. Een training over mijn toekomst volgen om uiteindelijk dichter bij mijn doel te komen. Ik wist wel wat ik wilde, maar hoe ik daar ging komen, de stappen die ik zou moeten zetten, dat was voor mij de uitdaging. Door de training ben ik de stappen langzaam gaan uitwerken en heb ik zo een plan voor de aankomende drie jaar kunnen maken. Deze mocht ik de laatste bijeenkomst presenteren. Tijdens de training ben ik mezelf veel tegen gekomen en heb ik dingen ontdekt over mezelf die ik nog niet wist. De begeleiding was energiek en aanstekelijk. Door het team kreeg ik de moed om te kiezen voor wat ik wil en hoe ik dat wil gaan doen. Even niet aan iemands verwachtingen te hoeven voldoen.

Bedankt Jongerenteam, jullie hebben mij na lange tijd weer hoop gegeven.’