voor inwoners, met gemeenten

Leerplichtambtenaren en portefeuillehouder Karin van Hunnik voor de klas

Publicatiedatum: 21 maart 2019

Vandaag, donderdag 21 maart, is het de ‘Dag van de Leerplicht’. Op deze speciale dag, waarbij we het recht op onderwijs vieren, verzorgden leerplichtambtenaren van het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL) samen met wethouder Karin van Hunnik een les aan een brugklas van College De Brink in Laren. Tijdens deze les werden de leerlingen onder andere door middel van een quiz getoetst over hun kennis van leerplicht.

Ook is vandaag de campagne #Welketoekomstkiesjij van het jongerenteam van het RBL gelanceerd. Deze campagne is gericht op jongeren van 18 tot 23 jaar. Het uitgangspunt is aansluiten op wat jongeren willen en nodig hebben. Dit kan dus ook betekenen dat school even geen optie is voor de betreffende jongere. Er wordt per individu naar een passende oplossing gezocht.

Het jongerenteam van RBL benadert alle jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek zonder diploma en zonder schoolinschrijving persoonlijk. Om het contact met jongeren duidelijker en leuker, ‘méér 2019’, te maken is er een informatiefilmpje ‘Welke toekomst kies jij’  gelanceerd. Dit filmpje is eveneens in de Arabische taal beschikbaar. Daarnaast zijn er leuke gadgets ontwikkeld, bijvoorbeeld kaarten, om jongeren goed te kunnen benaderen. Deze campagne is op Social Media terug te vinden als #Welketoekomstkiesjij

Verder is vandaag een algemeen informatiefilmpje over ‘Leerplicht’ gelanceerd. Dankzij de leerplichtwet kunnen alle kinderen in Nederland onderwijs volgen. Het filmpje geeft een korte duidelijk uitleg over wat het RBL voor kinderen en ouders kan betekenen.

Heb je vragen aan het jongerenteam of over leerplicht, neem contact op met het Regionaal Bureau Leerlingzaken

Volg ons ook op Twitter @rblgv en like en/of retweet onze berichten voor de campagne #Welketoekomstkiesjij

Meer nieuws

Al het nieuws