voor inwoners, met gemeenten

Jongerenteam RBL in de krant

Publicatiedatum: 26 september 2019

Deze week verscheen een leuk artikel in de regionale kranten over ons jongerenteam. In het artikel wordt aandacht besteed aan de werkwijze van ons jongerenteam.

Duizend jongeren zonder startkwalificatie stonden vorig jaar niet op een school ingeschreven. Het jongerenteam zoekt contact met ze en begeleidt ze graag verder. In het artikel is een jongere als voorbeeld genomen die, met behulp van het jongerenteam, een beroep heeft gevonden waar hij erg enthousiast over is.

Het jongerenteam helpt graag nog meer jongeren verder! Daarom start vanaf 11 november aanstaande in Centrum De Uitwijk te Bussum (vlakbij station Bussum Zuid)  een reeks gratis bijeenkomsten voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, zonder startkwalificatie, die gestopt zijn met school of die op dit moment een opleiding volgen waar zij echt niet blij mee zijn.

De jongeren gaan na het volgen van de training naar huis met een persoonlijk toekomstplan naar aanleiding van een zeer uitgebreide beroepskeuzetest die ze tijdens de training mogen doen. Daarnaast krijgen de jongeren praktische en persoonlijke tips. Na het volgen van de training krijgen de deelnemers een certificaat.

Deelname is gratis! Voor een maaltijd en drinken wordt gezorgd.

Ben of ken jij een jongere, zonder startkwalificatie, die niet weet wat, waar, wanneer of hoe? Aanmelden kan via https://www.rblgv.nl/18-jaar-en-ouder/training-welketoekomstkiesjij/

Meer nieuws

Al het nieuws