voor inwoners, met gemeenten

18 jaar en geen diploma?

Je hebt geen startkwalificatie en je volgt geen opleiding. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor niet lukt wat je graag zou willen.

Een paar voorbeelden:

  • Eerdere opleidingen heb je niet afgemaakt: het naar school gaan is geen succes. En toch wil je meer! Wat zijn je mogelijkheden?
  • Omdat je niet lekker in je vel zat, ben je gestopt met je opleiding. Je wilt weer aan de slag. Hoe pak je dat aan?
  • Je wilt wel een opleiding volgen, maar met de schulden die je hebt, móet je wel werken. Wat nu?
  • Jouw probleem heeft niets met school te maken. Maar het belemmert je die opleiding te doen die je heel graag wilt. Hoe kun je verder?

Kijk samen met het Jongerenteam wat jouw mogelijkheden zijn. Wij bieden bijvoorbeeld een praktische training #WelkeToekomstKiesJij aan.

Spijbelen

Dat het belangrijk is om naar school je gaan, dat wist je al!
Sta je ingeschreven op een school, dan verwacht je van school dat je les krijgt. School verwacht van jou dat je er alle lessen bent en dat je je best doet.

Spijbel je veel? Dan zal school dit aan ons melden. Wij zullen je dan uitnodigen voor een gesprek.

Gaat het spijbelen toch door en/of hou je je niet aan de gemaakte afspraken? Dan mag de school jou uitschrijven. Dat wordt doorgegeven aan DUO. Je hebt dan geen recht meer op studiefinanciering of een studentenreisproduct. In sommige gevallen moet je je studiefinanciering zelfs terugbetalen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Als Jongerenteam moedigen wij je aan om door te gaan met school totdat je je startkwalificatie hebt. Lukt dit je niet door problemen op school, thuis of zit je met jezelf in de knoop? Je hoeft het niet alleen te doen! Ook wanneer je bijvoorbeeld niet meer gemotiveerd bent kun je bij het Jongerenteam terecht.

Laat je naam en nummer achter. Wij nemen contact met je op.